Awokado,mimo swej dość wysokiej kaloryczności, coraz częściej gości na stołach nawet tych,. którzy dbają o linię. A to za sprawą cennych dla naszego zdrowia właściwości tego owocu. Okazuje się, że awokado, oprócz zawartości witamin i minerałów, wpływa również na przyspieszenie spalania tłuszczów. Brzmi niewiarygodnie? A jednak to prawda. Dlatego dziś pozwolimy sobie zaserwować pyszną i jakże zdrową pastę z awokado i sera białego na żytnim toście.
Składniki:
1 awokado
4 łyżki białego sera
1 łyżka śmietany 12%
Przyprawy: sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny
Pieczywo żytnie
Przygotowanie:
Awokado obrać se skórki, usunąć pestkę. Następnie pokroić drobno i zmieszać z serem białym oraz śmietaną. Delikatnie rozgniatać całość widelcem, doprawiając pieprzem i solą. Dodać kilka kropel soku z cytryny. Można również użyć blendera, wówczas uzyskamy aksamitną masę. My jednak wolimy czuć niewielkie kawałki awokado 🙂
Pieczywo opiec w tosterze, nałożyć pastę z awokado . Smacznego!