Ciastka francuskie z brzoskwiniami

ciasteczka francuskie Wiosna w końcu zawitała. Ciepła słoneczna pogoda to idealny moment na spacer, wycieczkę rowerową czy inną formę ruchu. Jednak dla tych, którzy w to piękne popołudnie postanowili zaznać relaksu w domu, proponujemy niezwykle prosty, ale jakże smaczny deser do kawy. Jego przygotowanie, łącznie z pieczeniem zajmie nam zaledwie pół godziny, dlatego smakołyk w postaci ciasteczek z ciasta francuskiego świetnie sprawdza się wówczas, gdy zaskoczy nas wizyta znajomych 🙂 My uwielbiamy ten deser zwłaszcza w leniwe popołudnia.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
Puszka brzoskwiń
Cynamon mielony

Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o boku ok.4cm.  Brzoskwinie odsączyć z syropu, następnie pokroić w ćwiartki. Na środek każdego kwadratu nakładać owoc, posypać cynamonem i sklejać ze sobą przeciwległe rogi tworząc kształt stożka.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciastka francuskie piec ok. 15 minut, aż się lekko zarumienią.

Ot, cała filozofia! Smacznego.

Leave a Reply